Sign In

Отворена VII Међународна конференција "Безбједност саобраћаја у локалној заједници"

Објављено:

​​Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић отворио је данас, 25.10.2018. године, дводневну VII Међународну конференцију „Безбједност саобраћаја у локалној заједници", коју под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Републике Српске, а уз подршку Европског савјета за безбједност саобраћаја, организују Министарство саобраћаја и веза Републике Српске и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Трнинић je истакао да је потребно константно радити на унапређењу безбједности саобраћаја и подизању свијести код грађана о значају безбједне вожње, те да Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са другим субјектима безбједности саобраћаја, а у циљу реализације стратегије за безбједност саобраћаја спроводи низ едукативних, превентивних, али и репресивних акција, те да се ради на побољшању путне инфраструктуре.

На овогодишњој конференцији биће презентовано више од 30 научних и стручних радова аутора из Републике Српске и иностранства, а у склопу конференције биће организоване и радионице за представнике једница локалне самоуправе. Свим учесницима обезбијеђени су Зборници радова, ЦД-ови са комплетним материјалом о конференцији, конференцијске торбе и остали материјал који ће олакшати рад учесницима конференције.

У склопу отварања конференције додијељена су признања и захвалнице субјектима који су се посебно истакли радом на унапређењу безбједности саобраћаја, а за вријеме трајања конференције на Тргу Републике Српске постављен је симулатор чеоног судара и полигон за обуку дјеце основама кретања у саобраћају.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.