Sign In

Промовисан каталог "Поштанским маркама кроз Републику Српску"

Објављено:

​Министарство саобраћаја и веза и Поште Српске издали су каталог поштанских марака „Поштанским маркама кроз Републику Српску“, који је промовисан у Административном центру Владе Републике Српске.

Каталог је издат под покровитељством Министарства саобраћаја и веза, а објединио је најљепше и најзначајније поштанске марке у протеклих 25 година постојања Републике Српске.

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић је рекао да овај каталог представља и промовише богату историју и природне љепоте Републике Српске.

„Овај каталог је намијењен свима нама као подсјетник на национално богатство које нам је остављено у насљеђе“, изјавио је министар и додао да Агенција за поштански саобраћај БиХ у више наврата није дала сагласност за издавање поштанских марака које су требале представљати значајне историјске догађаје за Републику Српску, те да је то проблем са којим се сусрећемо.

Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске, рекла је да су Поште промотери свих битних догађаја од 1992. Године до данас, те да каталог поштанских марака представља збир тих догађаја.

На 60 страна каталога, представљено је више од 80 издања поштанских марака које представљају историју, насљеђе и културу Републике Српске, подсјећају на значајне догађаје и јубилеје и од заборава чувају значајне личности.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.