Sign In

Разговарано о пројектима Аеродрома Републике Српске

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић разговарао је данас у свом кабинету са директором Аеродрома Републике Српске Мирославом Јањићем о актуелним пројектима започетих инвестиционим циклусом вриједним седам милиона КМ, а који се односе на модернизацију Аеродрома Бањалука.

Јањић је упознао министра о завршеним активностима на систему освјетљавања и свјетлосног обиљежавања полетно-слетне стазе, аеродромске и техничке платформе, набавци рендгена за карго објекат, металдетекторских врата и друге опреме, те да су у процесу реконструкције и доградње аеродромске зграде у току завршни радови на унутрашњем уређењу.

Започети радови на изградњи карго објекта су привремено заустављени због одступања у извођењу радова, а о чему је управа аеродрома обавијсетила грађевинску инспекцију, која је након тога привремено обуставила радове.

Трнинић и Јањић су се усагласили да је потребно јачати сарадњу са Ер Србијом кроз разговоре око унапређења сарадње, којa je оцијењена врло успјешном, али и наставити преговоре са другим авио компанијама о успостављању летова са бањолучког аеродрома.

Такође, реализацијом споразума о пословно-техничкој сарадњи са „Аеродромом Никола Тесла“ реализован је пројекат санације пукотина на полетно-слетној стази и обнављање хоризонталне сигнализације.

На 22. радовној сједници Народне скупштине Републике Српске усвојен је и нацрт Просторног плана посебне намјене Аеродрома Бањалука.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.