Sign In

Додатно вријеме за усаглашавње трасе аутопута

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић разговарао је данас у свом кабинету са потпредсједником Републике Српске Јосипом  Јерковићем и делегатом у Вијећу народа Републике Српске Давором Чордашем о изради Плана парцелације за аутопут од Вукосавља, преко Брчког до Бијељине и границе са Републиком Србијом.

Министар је делегацију информисао да је након израде Нацрта Плана парцелације исти стављен на јавни увид у трајању од 15 дана у сједиштима јединица локалне самоуправе које се налазе у обухвату Плана.

У обухвату Плана парцелације налази се шест јединица локалне самоуправе и то: општине Вукосавље, Модрича, Шамац, Пелагићево, Доњи Жабар и Град Бијељина.

На јавном увиду и одржаним јавним излагањима прикупљене су примједбе, приједлози и сугестије заинтересованих лица у свим локалним заједницама.

Дио примједби локалног становништва се односио на положај трасе аутопута, тј. да ли и зашто траса аутопута пролази преко кућа у појединим селима (Гаревац, Доњи Кладари и Чардак).

Обавеза носиоца израде Плана је да размотри све достављене примједбе, приједлоге и сугестије, те да се, уколико постоје техничке могућности, изврши корекција трасе на начин да иста не пролази преко насељеног подручја како би се у што већој мјери избјегло рушење стамбених објеката.

На састанку је договорено да се пројектанту остави додатно вријеме за испитивање трасе, те размотри могућност помјерања исте.

Присутни су се усагласили да након испитивања свих варијанти, буде одржан састанак на овом нивоу проширен са представницима локалних заједница и мјесних заједница кроз које траса будућег аутопута пролази.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.