Sign In

Видљиви помаци у области техничких прегледа возила

Објављено:

​​Министарство саобраћаја и веза Републике Српске било је данас, 17.07.2019. године, домаћин састанка на тему примјене новог Правилника о техничким прегледима возила, ком су присуствовали представници Министарства комуникација и транспорта БиХ, Федералног министарства промета и комуникација и Брчко дистрикта, те Стручних институција за послове техничких прегледа у Републици Српској, Федерацији БиХ и Брчко дистрикту.

На састанку је закључено да је од доношења Закона о основама безбједности саобраћаја у БиХ и подзаконских аката, те новог Правилника о техничким прегледима возила, односно његове примјене, дошло до знатних помака у области техничких прегледа возила и безбједности саобраћаја, али да и даље постоји простор за унапређење стања.

Договорено је да надлежна министарства, у сарадњи са стручним институцијама, у наредном периоду креирају упутства и инструкције за станице техичких прегледа возила, како би се додатно појасниле прописане одредбе и процедуре и на тај начин омогућила још досљеднија примјена Правилника.

Основни циљ свих ових активности јесте повећање броја технички исправних возила, али и олакшавање процедура приликом регистрације возила.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.