Sign In

Инфраструктуром до регионалне повезаности Југоисточне Европе

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић учествовао је на 19. Српском економском самиту, који се 7. и 8. октобра одржавао у Београду. На панелу посвећеном политици повезивања Југоисточне Европе министар је говорио о значају инфраструктурних пројеката.

„Влада Републике Српске препознала је значај повезаности са државама региона. Стратешким плановима Републике Српске планирани су инфраструктурни пројекти који ће Републику Српску повезати са Хрватском на сјеверу, Србијом на истоку и Црном Гором на југу. За регионални развој привреде и побољшање квалитета живота људи на овом простору, квалитетна инфраструктура је од изузетног значаја“, рекао је министар у свом уводном излагању.

Протеклих година у Републици Српској реализовани су крупни инфраструктурни пројекти, са посебним акцентом на изградњу мреже аутопутева и брзих путева у Републици Српској.

Значајан допринос изградњи инфраструктурних пројеката у Републици Српској  дале су међународне финансијске институције Европске инвестициона банка, Европска банка за обнову и развој и Свјетска банка, чији су представници учествовали на истом панелу.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.