Sign In

У плану велики инвестициони циклус у Херцеговини

Објављено:

​Министар саораћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић разговарао је са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем о актуелним пројектима који ће у наредном периоду бити имплементирани у Херцеговини.

Министар Трнинић је најавио реконструкцију магистралног пута Требиње-Љубиње, чија би реализација требала да се одвија у двије фазе, а чија је процијењена вриједност 12,5 милиона КМ.

Магистрални пут Фоча – Шћепан Поље је приоритет број један у изградњи магистралних и регионалних путева у Републици Српској.

"Пројектна документација је урађена, у току је експропријација земљишта, а са Европском банком и развој за обнову разговарамо о обезбјеђивању финансијских средстава од  око 70 милиона евра потребних за изградњу", рекао је министар Трнинић и додао да се у наредном периопду очекује потписивање међудржавног споразума између БиХ и Црне Горе.

За путни правац  Невесиње-Берковићи који се финансира из грант средстава холанске владе у износу од око 2,8 милиона евра и средстава ЈП „Путеви Републике Српске“, у току је фаза експропријације земљишта, након чега се очекује расписивање јавног позива за избор извођача радова.

Током састанка разговарано је и о путу Невесиње – Мостар, као и изградњи велике обилазнице око Требиња.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.