Sign In

Потписан уговор о концесији за изградњу одморишта "Бркића вода"

Објављено:

​Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и директор предузећа „Брчко Гас“ д.о.о. Брчко Душан Бајић  потписали су данас (23.08.2019.) Уговор о концесији за изградњу, коришћење и одржавање одморишта „Бркића вода“ са пратећим садржајем и бензинским станицама на аутопуту Бањалука – Добој.

Обострано одмориште „Бркића вода“ налази се на дионици аутопута Прњавор-Добој и смјештено je између надвожњака „Брезичани“ и надвожњака „Дољани“.

Циљ пројекта је да се обезбиједе пратећи услужни објекти у којима ће се пружати услуге возачима и путницима (бензинске станице, трговине, ресторани, санитарне просторије, паркинг и сл.). На тај начин путницима и возачима се омогућује безбједна и удобна вожња, задовољавање потреба за горивом, одмором, јелом, пићем, те пружа могућност коришћења доступних информација, задовољавања специфичних потреба лица са инвалидитетом и дјеце итд. Пратећи услужни објекти на предметној локацији градиће се са обје стране аутопута. Концесија се додјељује на период од 30 година од дана закључења Уговора о концесији.

Минимална концесиона накнада утврђена је на основу Закона о концесијама и Правилника о критеријумима за одређивање висине концесионе накнаде у области трговине, туризма и угоститељства и о врсти, висини и начину обезбјеђења гаранција и састоји се од једнократне концесионе накнаде за уступљено право у износу од 92.700 КМ, те концесионе накнаде за коришћење концесије која износи 2% од годишњег прихода оствареног обављањем концесионе дјелатности. Концесионар је уплатио једнократну накнаду у складу са законом.

Имовинско-правни односи на земљишту предвиђеном за изградњу, коришћење и одржавање обостраног одморишта „Бркића вода“ су рјешени у оквиру изградње аутопута Бањалука – Добој.

Подсјећамо, „Брчко гас“ д.о.о. Брчко у ранијем периоду је доставило самоиницијативну понуду за додјелу концесије за изградњу одморишта на аутопуту Бања Лука – Добој, на локацији Бркића вода. Министарство саобраћаја и веза објавило је јавни позив за додјелу концесије. По основу јавног позива понуду је доставио један понуђач и то „Брко гас“ д.о.о. Брчко. Након разматрања достављене понуде о испуњености услова из тендерске документације, иста је упућена у процедуру додјеле концесије у складу са Законом о концесијама.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.