Sign In

Београд: Решић-Ружић: Озваничена сарадња Министарстава у евроинтеграцијама

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и министар државне управе и локалне самоуправе Србије Бранко Ружић потписали су данас (21.6.2019.) Меморандум о сарадњи два министарства којим је предвиђена размјена искустава из области евроинтеграција.
 
Решићева је након потписивања рекла да свака сарадња Републике Српске са Србијом додатно прецизира односе, те да је то обавеза и част.
 
"Колеге из Србије имају много искустава, радимо много сличних послова, али је, ипак, Србија, када је ријеч о приступању и преговорима са ЕУ, неколико корака испред Српске", рекла је Решићева.
 
Она је навела да ће Српска анализирати искуства Србије у области евроинтеграција и искористити њене капацитете.
 
"Овај Меморандум је основа наше наредне сарадње која ће бити боље дефинисана, а желимо да наше локалне самоуправе послују као у Србији", рекла је Решићева.
 
Она је истакла да без ове сарадње локалне заједнице у Српској неће моћи да се окрену ка претприступним фондовима ЕУ, што је веома значајно.
 
"Меморандум омогућава да Српска преузме искуства Србије", навела је Решићева.
 
Ружић је нагласио да су два министарстава и раније сарађивала у разним областима, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама Србије и Српске.
 
"Ово је само формализовање плодотворних односа која су два министарства имала раније", рекао је Ружић.
 
Ружић је рекао и да је реформа јавне управе један од три критеријума европске будућности Србије, Српске, БиХ и читавог региона.
 
"То је поље на којем бележимо кораке напред", навео је Ружић.
 

​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.