Sign In

Министарка Решић присуствовала отварању манифестације „Дане зиме на Козaри“

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је јуче (4.2.2018.) на Козари, гдје је присуствовала 12. привредно-туристичкој манифестацији "Дани зиме на Козари", да је у питању фантастична манифестација, што доказује и препуна Козара, а то и јесте смисао ове манифестације."Срећни смо када локалне заједнице препознају неку добру идеју. Град Приједор је био први који је покренуо ову причу и све околне локалне заједнице су се прикључиле. Трајемо укупно ево 12 година", навела је Решићева.

Она је рекла новинарима на Козари да је поносна што већ осму годину Министарство пружа подршку овом догађају.

"Дванаест година није мало и ово је нешто што људи воле и општине препознају. Ми ћемо бити ту да овакве манифестације подржимо јер, као што видите, наши грађани данас дефинитивно уживају", истакла је Решићева. .

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да ова привредно-туристичка манифестација која се традиционално одржава почетком фебруара и да су са појавом снијегом испуњени сви услови да амбијент буде препуне љепоте.

Отварању манифестације "Дани зиме на Козари“који су присуствовали начелници и грађани више поткозарских локалних заједница, претходило је полагање вијенаца жртвама палим на Козари.

Вијенце су положили представници града Приједора, Владе Републике Српске и Одреда извиђача "Доктор Младен Стојановић" Приједор.

Директор Туристичке организације града Приједора Амира Ганић рекла је да у гастро такмичењима учествује 30 екипа и то седам средњих школа, 13 планинарских друштава и одреда извиђача и 10 ловачких удружења, а у спортским девет екипа.

"Циљ нам је промоција планине Козаре и Националног парка Козара и читаве ове регије Поткозарја", навела је Ганићева која је и отворила манифестацију.

У културно-умјетничком програму ће наступити бенд "Боћо и бећари", група "Анемо" из Приједора, Градишки тамбураши, мушка ојкачка и женска пјевачка група КУД-а "Кнешпоље" из Кнежице код Козарске Дубице и пјевачка група КУД-а "Уна" Нови Град.

Организатори 12. привредно туристичке манифестације "Дани зиме на Козари" су Град Приједор, туристичке организације Приједор, Козарска Дубица, Нови Град и Градишка, те Национални парк "Козара".

Покровитељ манифестације је град Приједор, а организовање су помогли Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, као и пријатељи манифестације.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.