Sign In

Коло српских сестара Приједор-Решић: Важно је свако хуманитарно дјеловање

Објављено:

​​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је да је за Владу Српске веома важно дјеловање хуманитарних удружења попут Кола српских сестара, те да у овом министарству постоји грант намијењен за рад удружења која се баве овим активностима.
Она је похвалила рад  овог удружења, рекавши да су примјер како треба хуманитарно дјеловати.
 
"Приједор је јако активан, четири године од када грант постоји у просјеку се за ово удружење издваја око 10.000 КМ годишње. Њихов рад је квалитетан, пројекти су увијек први, а правдање свих утрошених средстава увијек беспријекорно", рекла је Решићева новинарима, на слави Кола српских сестара у Приједору, у петак, 27.10.2017.
 
Она је додала да је грант за хуманитарне организације веома важан и да прати оне средине и проблеме гдје Влада Републике Српске не може да стигне и све их обухвати.
 
"Важна су нам оваква удружења и важно нам је њихово дјеловање, јер је битно да дођемо до свих људи", истакла је Решићева.
 
Предсједница Кола српских сестара Приједор Јадранка Мијић рекла је да већ 24 године обиљежавају крсну славу - Свету Петку, пратећи пут заштитнице жена, болесних и сиромашних.
 
"Планирамо изградњу куће за породицу Милинковић из Горњег Јеловца у сарадњи са Црвеним крстом и Удружењем породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске", најавила је Мијићева.
 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је Коло српских сестара једно од удружења у граду које је од великог значаја за грађане, а посебно је истакао њихов хуманитарни рад.
 
"Ово дружење око славске трпезе прилика је да се размијене информације и договоре будуће активности", рекао је Ђаковић.
 
Славском обреду у Колу српских сестара присуствовале су бројне званице, представници институција, установа, удружења и појединци, који помажу рад овог хуманитарног удружења. 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.