Sign In

Козарска Дубица-Јујић: Општина у тешкој финансијској ситуацији, пронаћи начин како помоћи

Објављено:

 Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић изјавила је данас (17.6.2020.) да је позната чињеница да се општина Козарска Дубица већ дужи период налази у изузетно тешкој финансијској ситуацији и да се мора наћи начин како да се тај проблем ријеши.
"Морамо наћи начине како да то ријешимо. У том смислу, учинићемо све што је у оквиру закона да помогнемо овој општини", рекла је министарка Јујић, након састанка са начелником општине Козарска Дубица Раденком Рељићем и његовим сарадницима. 

Она је подсјетила да је јуче положила заклетву у Народној скупштини Републике Српске. 

"Данас је већ мој први радни дан и моја је обавеза да у будућности обиђем све локалне заједнице, општине и градове. Моја је жеља била да прво то буде мој родни град, Козарска Дубица, одакле креће мој први посао у овој области", рекла је новинарима министарка. 

Радном састанку у Козарској Дубици присуствовао је и посланик у Народној Скупштини Републике Српске Дарко Бањац. 

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић потврдио је да је са министарком Јујић разговарао о бројним темама из области локалне самоуправе, финансија и другим актуелностима. 

Начелник општине Козарска Дубица је изјавио да је министарку Јујић и народног посланика Дарка Бањца информисао о проблемима са којима се сусреће ова локална заједница, како би их они могли презентовати на републичком нивоу. Изразио је увјерења да очекује и финансијску  помоћ за ову  општину.

Он је нагласио да су проблеми општине таложили годинама, а да људи који партиципирају у републичкој власти, који су из Козарске Дубице, треба да имају те информације како би могли правовремено дјеловати. 

"Драго ми је и захваљујем министарки Јујић и народном посланику Бањцу на посјети, како би у будућности могли планирати заједничке активности и пројекте, а све у интересу и на добит наше општине и наших грађана у Козарској Дубици", рекао је Рељић.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.