Sign In

Министарка Решић: Зауставили смо прекомјерно запошљавање

Објављено:

​​Сумирајући годину која је већ на измаку, можемо рећи да су резултати добри, а посебно бих истакла два законска рјешења, рекла је министар управе и локалне самоуправе Владе РС Лејла Решић, у интервјуу данашњег (28.12.2017.) издања „Независних новина“.

„Наш циљ је био заустављање прекомјерног запошљавања. Годину дана након што смо прописали да на 1.000 становника локална управа може имати максимално троје запослених у администрацији, мислим да смо то управо успјели да направимо“ рекла је министарка Решић, додајући да нема запошљавања у локалним заједницама на начин како је то било прије.

Решићева је подсјетила и на усвајање Стратегије развоја локалне самоуправе 2017-2021. појашњавајући да је новитет што је први пут, као ресурс дефинисана дијаспора. Такође је подсјетила да је грант у сљедећој години за неразвијене и изразито неразвијене општине 2.300.000 КМ и да ће  300.000 КМ бити посебно дефинисано уредбом и искориштено за суфинансирање пројеката код трећих лица.

Од 1. јануара 2018 године ступа на снагу и Закон о регистру запослених код корисника буџетских средстава, најавила је министарка Решић, истичући да ће, у складу са тиме у Српској бити, практично проширен регистар државних службеника који води Агенција за државну управу. „Сви они који примају плату из буџета биће видљиви у регистру. Изузетак су радници МУП-а РС, који ће, због безбједносних аспеката бити другачије позиционирани. Ово је уједно и једна од обавеза Споразума о стабилизацији и придруживању и Реформске агенде“ изјавила је министарка Решић.​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.