Sign In

Оштра Лука - Министрица Решић:Напредак једне од најмлаћих општина Српске

Објављено:

 

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да Оштра Лука, једна од најмлађих локалних заједница у Српској, напредује упркос тешкоћама које има као рубна општина, и у протеклом периоду реализовала је више значајних пројеката.

Решићева, која је јуче (2.8.2017.) присуствовала свечаностима поводом Дана и крсне славе општине Оштра Лука, навела је да је стратегија развоја те општине углавном пољопривреда, у чему ће имати подршку Министарства.

Она је нагласила да је Министарство управе и локалне самоуправе посебно окренуто неразвијеним и изразито неразвијеним општинама јер су њима потребни различити видови помоћи, почевши од стручне.

"Веома је тешко наћи адекватан стручан кадар у мањим локалним заједница. Потребна им је и правна, и економска, и финансијска помоћ", навела је Решићева.

Она је истакла да Министарство има грант од два милиона КМ на годишњем нивоу који се редовно исплаћује, те подсјетила да је у протеклом периоду у Оштрој Луци улагано у пољопривреду и малинарство, конкретно гдје су стигла средства из Инвестиционо-развојне банке, а Влада је, посредством Савјета за развој, обезбиједила и земљу за хладњачу у 2013. години.

На данашњој свечаности у Оштрој Луци додијељена су и признања и захвалнице за дванаест појединаца који су дали допринос развоју ове локалне заједнице. ​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.