Sign In

Обука посвећена јавним инвестицијама

Објављено:

​​​​​​Министарство управе и локалне самоуправе и Министарство финансија Републике Српске у Бањалуци су данас (5.11.2019.), у оквиру система обука за једнице локалне самоуправе, организовали обуку за представике локалне самоуправе за употребу информационог система за управљање јавним инвестицијама - ПИМИС, са циљем повећања капацитета у управљању процесом јавних инвестиција.
 
Присутне је поздравила Весна Микић, начелник Одјељења за стратешко планирање и реализацију стратегија и пројеката из области локалне самоуправе,у ресорном Министарству, изразивши задовољство одзивом представника локалних заједница данашњој радионици.
 
„Ово је само једна у низу обука коју смо организовали у последње вријеме. Настављамо даље добру сарадњу са општинама и градовима Српске по разним основама а у сврху едукације запослених и организовања обука“ рекла је Микићева.
 
Вршилац дужности помоћника министра финансија за управљање инвестицијама Републике Српске Радмила Чичковић рекла је да је циљ обуке да се учесници упознају са начином приступања систему, те начинима његовог вођења и руковођења.
 
"Овај систем инсталиран је у свим јединицама локалне самоуправе, те ће након ове обуке представници локалних заједница бити спремни да пројекте, односно да њихове капиталне инвестиције уносе у ПИМИС систем те ажурирају информације о постојећим инвестиционим пројектима", рекла је Чичковићева.
 
Она је навела да у обуци данас учествује 10 представника јединица локалне самоуправе, док ће се за остале од укупно 64 јединице обука спроводити наредна два мјесеца.
 
Представник општине Оштра Лука Далибор Љубоја рекао је да ПИМИС пројекат представља врсту увезивања административног и информатичког дијела, у смислу јасније и општије слике финансирања пројеката које општине кандидују код републичких органа, али и међународних донатора.
 
"Овај систем ће нам пружити и јаснију слику у ком правцу се развија јединица локалне самоуправе, који су њени планови за будућност, али и колико су усклађени са републичким стратегијама", рекао је Љубоја.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.