Sign In

Градишка- Предсједништво Савеза општина и градова РС-Јујић: Влада Српске да финансијски помогне локалне заједнице

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, рекла је да је Савез општина и градова дугогодишњи стратешки партнер ресорног Министарства и да се нада да ће тако бити и убудуће.

"План је да, заједно са сарадницима, обиђем све општине и градове у Српској, јер желим да се упознам са специфичностима сваке јединице локалне самоуправе и њиховим потребама, те да покушамо да заједно изнађемо што боља и квалитетнија ријешења", рекла је министарка Јујић новинарима у изјави прије почетка сједнице Предсједнишка Савеза општина и градова Републике Српске која је одржана у Градишци.

Генерални секретар Савеза општина и градова Републике Српске Ацо Пантић рекао је да је заједнички проблем за све локалне заједнице у Српској драстичан пад прихода по основу ПДВ-а, због чега ће Предсједништво Савеза општина и градова упутити иницијативу и приједлог Влади Српске да бар дијелом покрије буџетске губитке локалних заједница, за април и мај.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић је изјавио да Савез општина и градова активно ради на проналажењу рјешења за санирање посљедица епидемије вируса корона на буџете локалних заједница, које морају да испуњавају обавезе према социјалним категоријама и буџетским корисницима.

Чланови Предсједништва Савеза општина и градова разматрали су и иницијативу Министарства просвјете и културе у вези са предшколским васпитањем и образовањем, те иницијативу Министарства привреде и предузетништва у вези са слободним производним просторима у Републици Српској.

Сједници Предсједништва Савеза општина и градова у Градишци присуствовали су начелници и градоначелници и њихови представници из 19 јединица локалне самоуправе у Републици Српској.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.