Sign In

НС РС- Министарка Решић : Рок за усклађивање броја запослених јун 2021. године

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је синоћ (16.4.2019.) у парламенту Српске да је Приједлогом закона о измјенама Закона о локалној самоуправи продужен рок до 30. јуна 2021. године за усклађивање броја запослених у локалним самоуправама.

 
Решићева је истакла да се законским рјешењем пружа могућност локалним заједницама, које су показале интерес, да ријеше питање усклађивања броја запослених и да их 98 одсто ради на усклађивању броја радника.

 
"Савез општина и градова је као разлог за продужење рока навео да, јединице локалне самоуправе које имају обавезу усклађивања броја запослених, нису у могућности ову обавезу да изврше у законом прописаном року, те да би им за извршење обавезе оптималан рок био двије године", рекла је Решићева, образлажући законско рјешење.

 
Она је навела да је Савез општина и градова Републике Српске предложио да се рок за примјену критеријума за утврђивање максималног броја запослених у градској, односно општинској управи продужи, због немогућности усклађивања броја запослених у законом прописаном року, који истиче у јуну ове године.
​​​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.