Sign In

Министарка Решић: Влада упутила Народној скупштини РС инцијативу о распуштању Скупштине општине Рудо

Објављено:

​​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је Срни да је Влада упутила иницијативу о распуштању Скупштине општине Рудо Народној скупштини Републике Српске, која доноси коначну одлуку.


"Наша логика при креирању закона била је да они који су бирани имају право да распусте оне који су бирани. И једне и друге су бирали грађани на различитим нивоима и они треба да одлучују о судбини једних, односно других", истакла је Решићева. 

Она је појаснила да је у општини Рудо усвојен извјештај након неуспјелог опозива начелника који је достављен Министарству, као и мишљење Републичке изборне комисије да је опозив био у складу са законом. 

"Ми смо о томе информисали Владу, која је усвојила иницијативу и упутила је према Народној скупштини Републике Српске, како то закон налаже. Коначну одлуку о евентуланом распуштању Скупштине општине Рудо доноси Народна скупштина", појаснила је Решићева. 

Она је додала да је Влада та која прикупља документацију да ли је нека процедура испоштована или није. 

"Влада не доноси одлуку нити има капацитет како је то закон дефинисао, већ народни посланици", закључила је Решићева. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.