Sign In

Рудо – Решић: Народна скупштина може распустити локални парламент

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас (26.12.2018.) „Срни“ да Народна скупштина Српске, у складу са Законом о локалној самоуправи, може распустити Скупштину општине Рудо, након што буду званично потврђени резултати референдума према којима Рато Рајак остаје начелник општине.
 
"Министарство управе и локалне самоуправе сачекаће званични извјештај Општинске изборне комисије Рудо и на основу њега информисати Владу о даљим корацима, јер је Законом о локалној самоуправи прописано да је оваква ситуација један од разлога за покретање иницијативе за распуштање локалног парламента", рекла је Решићева.
 
Она је навела да ће, уколико буде потврђено да Рајак остаје начелник општине, бити упућена иницијатива за распуштање Скупштине општине Рудо, а коначну одлуку ће донијети Народна скупштина.
 
"Скупштину општине може да распусти Народна скупштина, односно да о судбини оних које су бирали грађани одлучују они који су на исти начин изабрани, односно народни посланици", додала је Решићева.
 
Становници општине Рудо су се 23. децембра изјаснили о опозиву начелника општине и према прелиминарним резултатима Рато Рајак остаје на овој функцији.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.