Sign In

Сомбор-Форум жена начелница Југоисточне Европе-Решић: Важно умрежавање жена

Објављено:

​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, састала се синоћ (четвртак, 05.12.2019.), у Сомбору, са градоначелницом Сомбора Душанком Голубовић, потпредсједницом NALAS-a (Мреже асоцијација локалних власти Југоисточне Европе) и Ермиром Лубани регионалим пројект менџером УН жена.
 
Овај састанак уприличен је у оквиру првог регионалног Форума жена начелница Југоисточне Европе који има за циљ оснаживање и изградњу сарадње те побољшања односа између полова у политици односно подршку родној равноправности.
 
„Са градоначелницом Сомбора разговарали смо о томе како је важно да се жене умрежавају, да могу размјењивати искуства, да буду биране односно да се више анагажују не само области политике, него и у другим сферама, гдје их је знатно мање у односу на мушкарце“ рекла је министарка Решић, подсјећајући да и Савјет Европе подржава ове активности жена.
 
Састанку су присуствовале и начелнице општина Језеро и Мркоњић Град: Дивна Аничић и Снежана Ружичић, остале гошће из региона те Молдавије.
 
Министарка Решић, данас (6.12.2019.) ће се обратити учесницима овога Форума, у оквиру панела под називом: „Финансирање родне равноправности-знање и стручност у Југоисточној Европи“, односно говорити о женама у Републици Српској које обављају важне функције и које су направиле значајан искорак у учешћу у јавном животу.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.