Sign In

Министарка Решић предсједавала Савјетом за имплементацију Стратегије развоја локалне самоуправе у РС за период 2017-2021. године

Објављено:

​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић предсједавала је данас  (28.02.2018.) конститутивном сједницом Савјета за имплементацију Стратегије развоја локалне самоуправе у Српској за период од 2017. до 2021. године на којој је разматран Нацрт Акционог плана за реализацију Стратегије и постављени оперативни циљеви за 2018/19. годину.

 
Нацртом је предвиђена припрема, односно анализа мјера за спровођење конкретних активности које воде ка реализацији стратешких циљева, да би у 2019. години, на основу тих анализа биле предузете конкретне мјере.

 
​Савјет за спровођење Стратегије за развој локалне самоуправе за период од 2017. до 2021. године чине представници министарстава Владе Републике Српске, Народне скупштине, Савеза општина и градова Републике Српске, Привредне коморе, Занатско-предузетничке коморе, Академске заједнице и Омладинског савјета Републике.

 
Након усвајања Закона о локалној самоуправи, који је ступио на снагу у новембру 2016. године, услиједила је израда Стратегије развоја локалне самоуправе за период од 2017. до 2021. године, коју је усвојила Народна скупштина Републике српске у јулу прошле године.

 
Стратегија дефинише шест стратешких циљева, на основу којих се доноси Акциони план њихове реализације.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.