Sign In

Љубљана: Министарка Решић састала се са амбасадором БиХ у Словенији

Објављено:

​​​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, разговарала је данас (30.09.2019.) у Љубљани са амбасадором БиХ у  Словенији Милорадом Живковићем. Тема разговара била су, између осталог грађанска стања. Договор је, каже министарка Решић да Амбасада БиХ буде прва линија помоћи за наше грађане када су у питању и путне исправе. 
 
„И не само за Словенију него за комплет Шенген зону. Зато ћемо и радити на увезивању базе података, како би били што експедитивнији када су у питању било какве измјене или евентуалне провјере. Дакле, циљ је бити грађанима максимално на услузи“ рекла је Решићева.
 
У поподневним часовима, министарка Решић и министар за јавну управу Републике Словеније Руди Медвед, ће одржати радни састанак у чијем фокусу ће бити Закон о државним службеницима, односно размјена искустава с тим у вези, с обзиром да Словенија биљежи значајан напредак у овој области. 
 
Министарка Решић ће, како је и најављено, учествовати сутра (уторак, 1.10. 2019.) у раду регионалне конференције која се односи на реформу јавне управе на западном Балкану.
 
Конференција ће бити одржана у Љубљани, у организацији Регионалне школе за јавну управу (ReSPA).

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.