Sign In

Министрица Решић посјетила Сребреницу

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић очекује да Скупштина општине Сребреница у наредном периоду, умјесто сталној промјени већине, буде посвећена развојним пројектима и привлачењу инвеститора да би грађани живјели квалитетније.

Решићева је рекла да би рад Скупштине општине могао бити нормализован након што је успостављена већина, те указала да је у посљедње вријеме у Сребреници више пута мијењана скупштинска већина.

"Строго смо им сугерисали да прате закон који је сада другачији од онога што су навикли претходних година, да прате и руководе се законом", рекла је министрица Решић након данашњег (30.06.2017.) састанка са начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем.

Грујичић је рекао да је Решићеву упознао о ситуацији у Сребреници која је стабилизована формирањем нове већине у Скупштини општине коју чини 11 српских и седам бошњачких одборника.

"Разлог доласка Решићеве су проблеми у функционисању општине Сребреница у претходном периоду у чије рјешавање су били укључени министарство на чијем је она челу, чак и Влада Српске, и поништене су све нелегално донешене раније одлуке", навео је Грујичић.

Он је подсјетио да је, од како је формирана нова већина, одржана једна сједница Скупштине општине, а за понедјељак, 3. јул, најављена је наредна на којој ће бити дефинисане остале одлуке које су биле спорне у прошлом сазиву.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.