Sign In

Стразбур-Министарка Решић: Признање Српској у Савјету Европе

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас (3.4.2019.) да је Конгрес локалних и регионалних власти Савјета Европе у Стразбуру разматрао извјештај о посљедњим општим изборима у БиХ и да се он искључиво бави Федерацијом БиХ, те је нагласила да је то велико признање за Српску.

"За нас јако значајно да се извјештај уопште не бави Републиком Српском нити је мисија Савјета Европе била током избора на територији Српске. Дакле, цијели извјештај и препоруке односе се искључиво на Федерацију БиХ", рекла је Решићева.

Према њеним ријечима, то је огромно признање за Српску.

"Ово је први пут послије деценије, колико ово радимо са Савјетом Европе, да смо успјешно спровели све што су они тражили од Српске. Довели смо то до те мјере да су процијенили да нема потребе да долазе у Српску. Ово је заиста велико признање за Републику Српску, за сву легислативу коју смо урадили у међувремену и огроман искорак и другачији приступ који смо данас имали прилику овдје да видимо", нагласила је Решићева.

​Засједање Конгреса, на којем Решићева учествује у својству замјеника шефа делегације БиХ, траје до сутра. ​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.