Sign In

Министарка Решић: Потписани уговори о суфинансирању пројеката седам општина

Објављено:

​​​​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић потписала је данас (27.6.2019.) у Бањалуци уговоре са начелницима општина Невесиње, Берковићи, Језеро, Пелагићево, Калиновик, Кнежево и Рудо, о суфинансирању пројеката ових локалних заједница, у вриједности од 100.000 КМ.

„На основу одлуке Владе Републике Српске, 300.000 КМ из гранта за изразито неразвијене општине  издваја се за суфинансирање пројеката неразвијених и изразито неразвијених општина.

Ово смо почели радити прошле године, када смо у ове сврхе утрошили 290.000 КМ а укупна инвестиција, која је стигла у локалне заједнице је износила милион марака. Сада смо имали пријављених седам локалних заједница“ рекла је министарка Решић , истичући да је овога пута највише средстава добила општина Језеро, у износу од око 29.000 КМ.

Она је појаснила да, на овакав начин Влада Српске учествује код трећих лица, како би се растеретиле  општине  које имају прилику да учествују у аплицирању различитих пројеката.

„Ово су значајна средства за њих и начин да им помогнемо. Ово није трошак, већ инвестиција. Остало нам је још 200.000 КМ и очекујемо у другом дијелу године да ћемо на исти начин потписати уговоре за општине које буду аплицирале за суфинансирање својих програма“ најавила је министарка Решић.

Невесиње је, данашњим уговором  добио средства за реконструкцију дијела једне градске  улице, Берковићи за пројекат Фонд за женско предузетништво, Језеро за санацију и асфалтирање локалног пута у повратничком насељу Черказовићи, Пелагићево за уређење трга „9. Јануар“ и изградњу спомен комплекса „Васо Пелагић“, Калиновик за пројекат „Уговор о удруживању средстава ради реализације пројекта запошљавања младих“, Кнежево за адаптацију купатила Спортске дворане  и Рудо за набавку ултразвучног апарата за Дом здравља.

Потписници данашњих уговора су се захвалили Влади Српске и ресорном Министарству на сарадњи и жељи да се помогне овим малим општинама у реализацији важних пројеката за њих.​​​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.