Sign In

Добој, Станари – РЕШИЋ: Већина проблема може бити ријешена договором

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић сматра да већина имовинских проблема између града Добоја и општине Станари, међу којима су борачке евиденције и матичне књиге, може бити ријешена договором представника ових локалних заједница.
"Било би добро да се Станари и Добој могу договорити о већини ствари како да их ријеше. Нема разлога да се не могу договорити о борачким евиденцијама и матичним књигама, а наша иницијатива иде у правцу да покушамо да их анимирамо како би дефинисали већину питања", рекла је Решићева.
 
Она је навела да ће се у наредних 10 дана сагледати да ли се може ријешити оно што није спорно и потписати споразум двије локалне заједнице, а да се онда иде ка тежим питањима.
 
Решићева је подсјетила да су се, након што је формирана општина Станари, појавиле одређене недоумице о расподјели имовине ове општине и града Добоја.
 
Према њеним ријечима, да би се уопште могло детектовати шта је то и који поступак ће бити рађен, арбитража или судски, све оно што представља проблем мора бити именовано и тачно се знати шта је прихватљиво, а шта није.
 
"Покушавали смо у неколико наврата, јер је општина Станари агилнија у овом процесу, да се Добој активније укључи да би био постигнут договор о ономе шта се може, а за оно што се не може да се саглада у ком правцу ићи", додала је Решићева.
 
Она каже да ће остати нека од крупних питања за које ће морати да буде покренута арбитража, али да ће се иницијатива ресорног министартва кретати у правцу шта се може урадити договором.
 
"Нама се не жури у арбитражни или судски спор, јер су комплексни и што више ствари будемо договором ријешили сматрам да ћемо једноставније завршавати остала питања", закључила је Решићева. 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.