Sign In

Градишка-Решић: Приједлог закона о граду на наредној сједници Владе Српске

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас (06.02.2019.) да ће на наредној сједници Владе Српске бити разматран Приједлог закона о граду Градишка, који ће након тога бити упућен Народној скупштини на усвајање.

"Вјерујем да ће се Приједлог закона о граду Градишка наћи пред посланицима на наредној сједници Народне скупштине и да можемо испоштовати задати рок и договор, а то је да до краја марта или почетка априла, односно 24. априла – Дана општине Градишка, овај закон ступи на снагу и Градишка постане осми град у Републици Српској", навела је Решићева.

Она је новинарима у Градишци, након састанка са начелником општине Зораном Аџићем, рекла да је договорено да ће ступање на снагу закона о граду Градишка бити озваничено и уручењем симбола града будућем градоначленику Зорану Аџићу.

Аџић је захвалио Решићевој, ресорном министарству, Влади и Народној скупштини Српске на подршци који је Градишка имала у поступку израде елабората за стицање статуса града.

Он је истакао да ће становницима и привредницима у Градишки много значити статус града, јер ће то омогућити приближавање европским институцијама и фондовима, те лакше добијање грантовских средстава за изградњу инфраструктуре и стварање услова за даљи развој привреде и отварање нових радних мјеста.

Састанку Решићеве и Аџића присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Дане Малешевић и замјеник начелника општине Градишка Драгана Илић.

Народна скупштина Српске усвојила је Нацрт закона о граду Градишка, којим се уређује подручје, надлежности, органи и финансирање града, као и Нацрт закона о измјени и допунама Закона о територијалној организацији Српске, којим општина Градишка добија статус града.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.