Sign In

Приједор-Министарка Решић и градоначелник Приједора отворили дјечије игралиште у насељу Урије

Објављено:

​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић и градоначелник Приједора Миленко Ђаковић отворили су данас (18.6.2019.) у приједорском насељу Урије дјечије игралиште на локацији бивше зелене пијаце.
Решићева је подсјетила да је ово игралиште резултат пројекта којим се приједорско удружење "Сиријус" пријавило овом министарству прије три-четири године.
 
"Од тада сваке године поклањамо по једно игралиште у граду Приједору и по једно у некој изразито неразвијеној средини", рекла је Решићева новинарима у Приједору.
 
Она је навела да су, осим Приједора, игралишта путем овог пројекта до сада добили Љубиње  и Оштра Лука, те да је у току конкурс за избор наредне локације.
 
"Идеја је да се овдје стави додатно подлога да би било безбједније за дјецу и да још једно рурално подручје добије игралиште јер можда нису кадровски оспособљени да аплицирају за пројекте", додала је Решићева.
 
Према њеним ријечима, Министарство годишње за те пројекте издваја око 10.000 КМ.
 
"Вјерујем да ћемо и у наредном периоду толико издвајати јер ово је одлична идеја младих људи који заједно са колегама из других локалних заједница оставе нешто најмлађима", рекла је Решићева.
 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је град одредио локацију и додијелио земљиште кад се Министарство појавило са овим пројектом.
 
"Добро је то што је простор наткривен, па се може користити у разним временским приликама, а поготово што се може обезбиједити да дјеца не излазе на цесту", нагласио је Ђаковић.
 
Он је навео да град настоји да распоређује оваква игралишта по градским и приградским насељима и да се о томе размишља и у већим сеоским срединама.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.