Sign In

Добој: Одржана јавна расправа о Нацрту закона о инспекцијама

Објављено:

​​​Помоћник министра за ресор управе Никола Кнежевић рекао је данас (4.11.2019.) у Добоју, гдје је одржана јавна расправа о Нацрту закона о инспекцијама, да најстроже треба да буду санкционисани они који злоупотребљавају привредни систем Републике Српске и не испуњавају своје обавезе према грађанима.​

"Потребно је и да се посвети пуна пажња привредном систему, односно бољој координацији са микропривредним субјектима, као и да се омогући превентивни, односно мање репресивни приступ", рекао је Кнежевић.

Кнежевић је истакао да је Нацртом закона о инспекцијама Републике Српске исказано опредјељење за стварање обавезне координације општинских и републичких инспекција.

"Суштина закона је унаприједити инспекцијски систем јер се у протеклом периоду дешавало дуплирање инспекцијских надзора који су код субјеката у истом или кратком временском року вршили републички и инспектори јединица локалне самоуправе", изјавио је Кнежевић новинарима у Добоју прије почетка јавне расправе о Нацрту закона.

Кнежевић је рекао да се Нацртом предвиђа боља организација инспекција у оквиру Инспектората Српске, формирањем појединих одјељења.

"Овим нацртом је предвиђено и да инспектори рада и здравства пређу на ниво републичке инспекције, да би се на тај начин направила одговарајућа симбиоза и боље координисао њихов рад", рекао је Кнежевић.

У Приједору ће сутра (5.11.2019.) бити одржана Јавне расправе о Нацрту закона о инспекцијама Републике Српске, а  до сада су одржане у Требињу, Источном Сарајеву и Бијељини.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.