Sign In

Министрица Решић присуствовала отварању Бланик купа у Приједору

Објављено:

​​​На аеродрому "Урије" у Приједору, протеклог викенда (26. и 27.8 2017.) одржан је  12. Бланик куп, једино такмичење у БиХ у прецизном слијетању једрилицом, на којем је учествовало 35 такмичара из Пољске, Македоније, Србије, Словеније, Хрватске, Црне Горе и БиХ.
Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, која је присуствовала отварању, рекла је да Влада свих 12 година подржава ову манифестацију.
 
"Важно је да Република Српска има једну овакву промоцију, јер је ово међународно такмичење по броју оних који су се пријавили и одакле све долазе", истакла је Решићева, која је била и потпредсједник Организационог одбора купа.
 
Она је додала да охрабрује податак да се број учесника из године у годину повећава.
 
Овогодишњи "Бланик куп" отворио је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић који је учесницима пожелио да остваре добре резултате, те да дођу и идуће године.
 
"Град Приједор отворена срца дочекује све госте добрих намјера, овога пута љубитеље плавих висина. Све манифестације па и ова спортска су у функцији промоције туристичке понуде нашег града и Републике али и подизања нивоа спортских активности", рекао је Ђаковић.
 
Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић честитао је организатору на истрајности и дугогодишњем трајању купа.
 
"Сви знамо да је Поткозарје познато по ваздухопловству и ми смо се потрудили да сви заједно будемо добри домаћини нашим гостима који су учесници овог такмичења у једриличарству", рекао је Јаћимовић.
 
Организатор купа био  је Аеро клуб "Приједор", а покровитељи Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта, те град Приједор.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.