Sign In

Министарка Решић свечано отворила двије дионице пута у општини Језеро

Објављено:

​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске  Лејла Решић, свечано је отворила данас  (20.11.2019.) двије дионице пута  у селима Љољићи и Черказовићи у општини Језеро, у којима живе избјегла и расељена лица, те повратници. Ријеч је о путевима  дужине два километра, вриједности 200.376 КМ, које је општина обезбиједила из различитих фондова.
 
Решићева је рекла новинарима да Влада Српске има додатни грант за суфинансирање пројеката за изразито неразвијене општине попут Језера.
 
"Суфинансирамо пројекте које општине имају код трећих лица, као овај код колега из федералног министарства, и ево, заједничким снагама смо направили једну лијепу причу", истакла је Решићева.
 
Према њеним ријечима, опредјељење Владе Српске јесте да на себе преузме оно што би било учешће општине у овом пројекту.
 
"Идеја је да помоћ добију они којима је то заиста најпотребније и ово сигурно није посљедњи пројекат који ћемо подржати", додала је Решићева.
 
Начелник општине Језеро Снежана Ружичић каже да у овим насељима живи око 70 домаћинстава.
 
"То су повратнича села, срећна сам и због дјеце и због старијих људи који ту живе", нагласила је Ружичићева.
 
Свечаном отварању путева присуствовали су и члан Комисије за избјегла и расељена лица БиХ Миладин Драгичевић и федерални министар расељених особа и избјеглица БиХ Един Рамић. 
 
Пројекат је финансиран из фондова Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Министарства за људска права и избјеглице БиХ,  Министарства расељених лица и избјеглица Федерације БиХ и Општине Центар Сарајево.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.