Sign In

Бања Лука-Министaрка Јујић: Настаљамо добру сарадњу са градском управом

Објављено:


Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, разговарала је данас (3.7.2020.) са градоначелником Бањалуке, Игором Радојичићем.

Министарка Јујућ је, након завршеног састанка, на конференцији за новинаре изјавила да ресорно министарство има добру сарадњу са градском управом Бањалука и да се та сарадња наставља.

„Након Козарске Дубице, а у намјери да обиђем све јединице локалне самоуправе, данас смо у били у радној посјети Бањалуци. Имамо доста додирних тачака у бројним областима, тако да ћемо и даље заједно радити и сарађивати“ рекла је министарка Јујић.

Градоначелник Баљалуке Игор Радојичић је изразио задовољство данашњом посјетом министарке Јујић, подсјетивши на бројне законе на којима се заједно радило попут Закона о локалној самоуправи. Он је такође навео да очекује сарадњу и по другим питањима те да су ванредна ситуација и ванредно стање због вируса корона у протеклим мјесецима показали потребу за усклађивањем законодавства са праксом. 

"У свим законима, почевши од Закона о локалној самоуправи и о службеницима, па до закона који су примјењивани или се још примјењују, Закон о заштити и спасавању становништва, Закон о спречавању ширење заразе и болести, потребно је озбиљније разрадити, детаљније и прецизније шта значи ванредно стање, шта значи ванредна ситуација и каква поступања су могућа и ко је за шта надлежан", рекао је Радојичић. 

Министарка Јујић и градоначелник Бањалуке, обишли су  и Матичну службу градске управе.

Након Бањалуке, министарка Јујућ, већ у понедјељак, (6.7.2020.) ће посјетити Оштру Луку и Приједор.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.