Sign In

"Дани зиме на Козари"- министарка Решић: Манифестација за понос!

Објављено:

​​​

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, присуствовала је јуче (недјеља, 3.2.2019.) одржавању Тринаесте привредно-туристиче манифестације „Дани зиме на Козари“ .
 
Отварању манифестације претходило је полагање вијенаца на споменик погинулим борцима и страдалим цивилима у Другом свјетском рату на Мраковици.
 
Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић рекла је да је ово министарство годинама један од покровитеља манифестације и да је Козара нешто лијепо што Република Српска има и са чиме се може поносити.
 
"Као Приједорчанка поносна сам на њу. Данас немамо лијепо вријеме, али ћемо то добрим духом компензовати. Наставићемо и даље подржавати све пројекте из Приједора и промовисти нашу Козару", додала је Решићева.
 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да је ово 13. пут како промовишу планину Козара са свим својим потенцијалима, гдје се окупи велики број грађана из Приједора, околних општина и градова, цијеле регије, али и других држава, који проведу лијеп дан уз добру храну, пиће и спортска такмичења.
"Дани зиме на Козари" окупили су јуче неколико хиљада посјетилаца.
 
Одржана су и спортска такмичења девет екипа из више локалних заједница и гастро такмичење осам туристичко-угоститељских школа Републике Српске, 12 ловачких удружења и 11 извиђачких одреда и планинарских друштава.
 
Такмичари  су долазили из Приједора, Козарске Дубице, Градишке, Бањалуке, Оштре Луке, Костајнице, Новог Града, Српца, Петрова, Зенице, Брода и Старе Пазове.
 
Организатори 13. "Дана зиме на Козари" су град Приједор, туристичке организације Приједора, Козарске Дубице, Новог Града и Градишке и Национални парк "Козара".
 
Покровитељ је град Приједор, а организовање манифестације помогли су и Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и пријатељи манифестације.
 
 
 

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.