Sign In

Министарка Решић: Влада Српске ће помоћи изразито неразвијеним општинама

Објављено:

​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је данас (24.11.2017.) у Бањалуци да је са представницима Савеза општина и градова Српске разговарала о додатној подршци изразито неразвијеним општине на начин суфинансирања важних пројеката који би ријешили одређене проблеме у локалним заједницама.
"Основна идеја је да се пронађе модалитет за изналажење средстава те да обезбиједимо њихово учешће у одређеним пројектима", рекла је Решићева новинарима након консултација са представницима Савеза општина и градова о преднацрту буџета Српске за наредну годину и програму економскох реформи за период од 2018. до 2023. године.
 
Она је додала да се на терену доста разговарало са представницима локалних заједница и да се увидјело да постоје квалитетни пројекти, али да се често деси да усљед несолвентности изразито неразвијене општине такав пројекат пропадне.
 
Решићева је истакла да је циљ да се олакша аплицирање таквих пројеката који би требало да ријеше одређене проблеме у локалним заједницама.
 
Предсједник Савеза општина и градова Српске Љубиша Ћосић рекао је да је захтјев Савеза био да се уз грант за неразвијене и изразито неразвијене локалне заједнице, поред већ постојећа два милиона КМ, уведе и позиција у буџету са које би се износ од пола до милион КМ издвајао за такве пројекте.
 
Према његовим ријечима, та средства би се додјељивала на бази јавног позива и критеријума за финансирање и рангирање тих пројеката и да би то било могуће урадити.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.