Sign In

Министарство управе и локалне самоуправе: Обука посвећена очувању културно-историјског и природног насљеђа

Објављено:

​​​​Министарство управе и локалне самоуправе у сарадњи са Републичким заводом за заштиту културно-историјског и природног насљеђа, организовало је  данас (14.11.2019.године) обуку на тему : „Улога и значај локалних заједница у очувању културно-историјског и природног насљеђа“, у Административном центру Владе Републике Српске, у Бања Луци.

Обука је организована у складу са  Стратегијом обуке за службенике и изабране званичнике у јединицама локалне самоуправе 2016-2020. година и једна  је у низу одржаних обука кроз које је, само у овој години прошло око 600 полазника.

Сврха одржане обуке је упознавање полазника са законодавством које уређује област заштите споменика и природе у Републици Српској, улогом и обавезама  јединица локалне самоуправе  у очувању  културног и природног насљеђа и поступком заштите истог. Такође, циљ је кроз искуства Републичког завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа приказати досадашње облике сарадње са јединицама локалне самоуправе.

 Министарство управе и локалне самоуправе ће и у наредном периоду наставити са организовањем обука, а све у сврху постизања општег циља дефинисаног Стратегијом, „ изграђен одржив и функционалан систем обуке, који ће службеницима- и изабраним званичницима бити квалитетан извор знања и стицања вјештина потребних за развој високопрофесионалне, одговорне и ефикасне локалне самоуправе у Републици Српској“.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.