Sign In

Бањалука: Одржана обука о примјени правила за израду закона и других прописа Републике Српске и закона који уређују област локалне самоуправе

Објављено:

​​​​​​​​​​У Бањалуци данас (1.11.2017.) је одржана обука "Примјена правила за израду закона и других прописа Републике Српске и закона који уређују област локалне самоуправе" да би учесници стекли практична знања у примјени правила за израду прописа који уређују област локалне самоуправе.
 
На обуци су били секретари скупштина јединица локалне самоуправе, начелници одјељења и службеници који се баве нормативно-правним пословима.
 
Вршилац дужности помоћника министра управе и локалне самоуправе Српске Славица Лукић, рекла је новинарима да ће полазници стећи практична знања у примјени правила за израду статута, правилника, те одлука које доносе јединице локалне самоуправе.
„Данас су овде секретари скупштина јединица локалне самоуправе, начелници одјељења и службеници који се баве нормативно-правним пословима са подручја регије Бањалука, Приједор и Добој“ рекла Лукићева.
 
Директор Секретаријата за законодавство Српске Радана Даљевић рекла је да је обука организована с циљем подизања практичног нивоа знања запослених у јединицама локалне самоуправе који се баве прописима из области рада ових јединица.
 
Обука ће бити одржана и у Требињу, Источном Сарајеву и Бијељини, а организују је Министарство управе и локалне самоуправе и Секретаријат за законодавство Републике Српске.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.