Sign In

Приједор: Министарка Решић присуствоавала обиљежавању Дана града

Објављено:

​​

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић изјавила је јуче (16.05.2018.)  да је Приједор град на који могу да се угледају многе локалне заједнице у Српској.
 
"Град Приједор је дефинитивно једна од локалних заједница која је окренута грађанима. Приједор је уводио многе праксе које смо смо ми од њих преписивали  и уграђивали у законе“", рекла је Решићева, која у Приједору присуствовала свечаностима поводом Дана града - 16. маја.
 
Такође је истакла да је ресорно министарство, поводом Дана града, у највећем приједорском насељу Пећани уредило један парк, односно дјечије игралиште.
 
"То је мали поклон за празник града", нагласила је Решићева.
 
Приједорчани су поносни на свој град и његову слободарску традицију, рекао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић на свечаној академији поводом Дана града.
Он је нагласио да је овај празник града везан за 16. мај 1942. године и прво ослобађање Приједора у Другом свјетском рату када је фашизам освајао Европу и када је ово била једна од највећих слободних територија у Европи.
 
"Зато смо поносни када кажемо да је Приједор проевропски град јер смо још у то вријеме били дио снага Европе које су се бориле за слободу против фашизма - највећег зла 20. вијека заједно са свим слободарским народима који су извојевали побједу над тим злом", рекао је Ђаковић.
 
Он је навео да је Приједор данас, упркос турбулентним временима, безбједан град, са повољним пословним окружењем и добрим међунационалним односима.
 
На свечаности у градском позоришту, након пригодног умјетничког програма, уручена су највиша признања града.
 
Свечаној академији присуствовао је предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, амбасадори, начелници сусједних општина, делегације братских градова, представници међународних организација и бројни гости из привредног и друштвеног живота града.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.