Sign In

Министарство управе и Савјет Европе: Представљен пројекат посвећен међуетничком дијалогу младих на нивоу ЈЛС у БиХ

Објављено:

​​Министарство управе и локалне самоуправе Републике Српске и представници Савјета Европе, организовали су данас (3.7.2017.) у Бањалуци представљање пројекта „Подршка међуетничком дијалогу младих на нивоу јединица локалне самоуправе у БиХ, у складу са стандардима Савјета Европе“.
 
Шефица Одјељења за мјере изградње  повјерења Директората за политичка питања Савјета Европе Ана Капело је овом приликом истакла значај једног оваквог пројекта посебно са аспекта живота младих у локалним заједницама.
 
Министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић је изјавила да ће све активности које, с тим у вези,  долазе од стране Савјета Европе, биће усмјерене према локалним заједницама. „У новом Закону о локалној самоуправи смо управо поменули међуопштинску сарадњу, о којој овога пута говоримо“ рекла је министрица Решић.
 
Начелници општина, са подручја Републике Српске и Федерације БиХ, говорили су о положају младих у њиховим срединама, истичући значај омладинских политика у оба бх ентитета.
 
Представници Савјета Европе и начелници општина потписаће сутра (уторак, 4. јула 2017.) шест грант уговора о сарадњи између локалних заједница Републике Српске и Федерације БиХ. Ради се о међуопштинским пројектима из области културе, образовања, насљеђа и јавне безбједности и биће имплементирани у току 2017. године

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.