Sign In

Радио РС - Министарка Решић: До 20. јуна отворен Јавни позив за додјелу средстава гранта за суфинансирање пројекта удружења грађана и фондација

Објављено:

​​Јавни позив за додјелу средстава гранта за суфинансирање пројеката/програма удружења грађана и фондација  објављен је у дневном листу „Независне новине“, прошлог понедјељка, 5. јуна и биће отворен наредних 15 дана, односно до 20. јуна текуће године.

Ово је данас (12.06.2019.) изјавила министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, гостујући у емисији „На заједничком таласу“ Радија Републике Српске.

Она је истакла да право учешћа имају удружења и фондације регистроване у складу са Законом о удружењима и фондацијама Републике Српске и која заступају или промовишу интересе Републике Српске, односно једнице локалне самоуправе и јачају углед у областима: грађанско друштво, људска права и права националних мањина, пројекти који промовишу Републику или јединицу локалне самоуправе у европским интеграцијама, локални економски развој, јачања улоге мјесне заједнице, пројекти који доприносе јачању локалне самоуправе, који доприносе побољшању квалитета комуналних и других услуга, заштита од елементарних непогода на подручју јединице локалне самоуправе те едукација запослених у органима јединице локалне самоуправе.

„Планирани износ средстава у буџету за ову годину, у ове сврхе је 100.000 КМ. Минималан износ средстава који се додјељује по удружењу или фондацији је 1.000 КМ а максималан 10.000 КМ. Сви  детаљи у вези прикупљања неопходне документације односно образаца могу се наћи на сајту Министарства управе и локалне самоуправе“ рекла је министарка Решић.

Решићева је подсјетила и на одлуку Владе којом је потврђена ранг листа локалних заједница за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској за период 2018/2019. година.

Говорила је и о законским рјешењима ресорног Министарства који ће се, ових дана наћи пред посланицима Народне скупштине Републике Српске, а то су Нацрт закона о личном имену и Приједлог закона о печатима органа и институција Републике Српске.​​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.