Sign In

УНДП-Решић: Подршка пројектима неразвијених и изразито неразвијених општина

Објављено:

​​​​Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, одржала је данас (16.07.2019.)састанак са Стелианом Недера, резидентном представницом УНДП у БиХ и Гораном Вукмиром, шефом канцеларије УНДП у Бањалуци.
 
Тема разговора била је будућа сарадња и подршка пројектима неразвијим и изразито неразвијеним општинама.
 
„Већ дужи временски период, ми од наших партнера тражимо да пронађемо начин да кроз пројектне активности раздвојимо критеријуме за изразито неразвијене и неразвијене општине од осталих локалних заједница. Данас смо сазнали да УНДП, као наш дугогодишњи партнер, жели на овај начин радити, што ће омогућити бољи развој и реалније пројекте за ову категорију локалних заједница у Републици Српској.  Ми на овој идеји инсистирамо већ неколико година и сада смо дошли до заједничког става  да приступ мора бити другачији“ рекла је министарка Решић, додајући да ће и кроз друге програме УНДП-а већи број неразвијених и изразито неразвијених  општина бити укључен. 
 
УНДП нас је информисао да је већ направио први корак и са донаторима из Швајцарске, да је одлучио у наш дугогодишњи ILDP пројекат укључити 8 локалних заједница из ових категорија, за шта смо посебно захвални, јер то није нови пројекат, него већ постојећи, рекла је Решићева.
 
И на овоме састанку је речено да је  сарадња УНДП и ресорног Министарства на изузетном н​ивоу. Представници ове организације су изразили задовољство досадашњом сарадњом, идејама ресорног министарства, рјечју, институционалном подршком која им се пружа.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.