Sign In

Приједор – Савиндан-Министарка Решић присуствовала Светосавској свечаности у Центру „Сунце“

Објављено:

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Лејла Решић, присуствовала је протеклог викенда  (27.1.2018.) је у Центру "Сунце" у Приједору, Светосавској свечаности на којој су полазници ове јавне установе представили кратким програмом којим ће аплицирати за један пројекат. Решићева је рекла да Центар као што је "Сунце" у Приједору, захтијева ангажман не само система образовања већ свих јер њима треба посебна пажња и подршка.
 
"Зато сам данас овдје да подржимо ове људе овдје, јер видим да раде огроман посао, можда и најтежи у систему да би показали колико је важна симбиоза свих нас да би ове категорије грађана биле квалитетан учесник у друштву", навела је Решићева.
 
Директор Центра "Сунце" Слађана Радаковић је изјавила да ова установа други пут обиљежава школску славу Светог Саву.
 
"Нашим гостима представили смо се кратким програмом, који је дјело наших наставника почевши од текста, учешћа ученика и монтаже, са којим ћемо аплицирати за један пројекат", истакла је Радаковићева.
 
Центар "Сунце" броји 116 ученика са умјереном ометеношћу у развоју који похађају основну и средњу школу и групе за радно оспособљавање, а распоређени су у 24 одјељења.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.