Sign In

НС РС-Усвојен Нацрт закона о управној инспекцији

Објављено:

Народна скупштина Републике Српске усвојила је данас (2.7.2020.) Нацрт закона о управној инспекцији, којим се уређује организација и надлежност управне инспекције у Републици Српској.

Министар управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић је, образлажући у Народној скупштини овај Нацрт закона, навела да су разлози за његово доношење садржани у потреби да се прецизирају и отклоне нејасноће појединих законских рјешења уочене током примјене важећег Закона о управној инспекцији. 

Она је додала да се Нацртом закона о управној инспекцији предлажу нова рјешења, којим би се обезбиједила цјеловитост у обављању послова управе, надзор над радом републичких органа управе и носиоца јавних овлашћења, заштита и гарантовање положаја тих органа у вршењу послова управе и обезбјеђења законитости, благовремености и ефикасности обављања послова управе. 

У образложењу овог Нацрта закона се наводи да се његовим измјенама врши усклађивање са законима над којим управна инспекција врши управни надзор, као и са одређеним одредбама Закона о инспекцијама Републике Српске. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.