Sign In

Најава - Предсједница Цвијановић у Требињу

Објављено:

​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће сутра, 19. августа 2017. године, у Требињу (зграда градске управе), у 11.30 часова , свечаностима поводом обиљежавања крсне славе Града Требиња, Преображења Господњег.

Влада Републике Српске у протеклих десет година уложила је у Требиње, по различитим основама из Развојног програма и из буџета Републике, око 70 милиона КМ, док је посредством кредитних линија Инвестиционо-развојне банке /ИРБ/ Српске пласирано додатних 32,4 милиона КМ.
Значајна средства Влада Српске уложила је у област здравства, те је по том основу у Болницу и Дом здравља у Требињу уложено око 6,2 милиона КМ, а требињска Болница започела је и са пројектом енергетске ефикасности, вриједним 1,3 милиона КМ.

Када је ријеч о стамбеном збрињавању погинулих бораца и  ратних-војних инвалида на подручју Требиња, Влада Српске уложила је око 3,5 милиона КМ.
Захваљујући тим средствима, стамбено је збринуто 175 породица, од чега изградњом станова 100 породица, а неповратна новчана средства добилo je 75 породица.  
Од 2007. године до данас Влада Српске је кроз разне пројекте, међу којима су и подстицајна средства за развој пољопривреде и села,  заштита од поплава, водоснабдијевање и друго, у Требиње уложила око 10 милиона КМ.

За подршку привредном развоју ове локалне заједнице, Влада Српске до сада је издвојила четири милиона КМ, док је за изградњу, реконструкцију и санацију школских објеката из средстава Развојног програма и из буџета Републике издвојено око 2,2 милиона КМ.
Значајна средства издвојена су и за реализацију програма реконструкције, рехабилитације и изградње магистралних, регионалних и локалних путних праваца на подручју Требиња, више од пет милиона КМ, док је из средстава економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске за пројекат изградње обилазнице око града Требиња одобрено 7 милиона КМ.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.