Sign In

Предсједник Владе Радован Вишковић присуствовао обиљежавању Дана Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука

Објављено:

​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствоваo je данас обиљежавању Дана Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука у касарни „Козара", Бањалука.

Премијер Вишковић раније је, у честитки поводом обиљежавања 12. маја, поручио да је јуначка борба припадника Војске Републике Српске у протеклом Одбрамбено - отаџбинском рату била кључни фактор у одбрани српског народа и стварању Републике Српске.

„Велика жртва српских бораца, која нам је омогућила да данас живимо у миру и слободи,  обавезала нас је да његујемо културу сјећања и искажемо највеће поштовања према свим погинулим, рањеним и несталим борцима", стоји у честитки премијера Вишковића.

Предсједник Владе истакао је да је трајно опредјељење институција Републике Српске заштита права и унапређење положаја свих категорија становништва које су учествовале у стварању Републике Српске.

„Трећем пјешадијском /Република Српска/ пуку желим да и даље баштини традицију и вриједности Војске Републике Српске", наведено је у честитки предсједника Владе Републике Српске. Радована Вишковића.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.