Sign In

Премијер Вишковић присуствовао свечаном обиљежавању 20 година успјешног пословања Нове Банке

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је вечерас, у Банском двору у Бањалуци, свечаном обиљежавању 20 година успјешног пословања Нове Банке.

Премијер Вишковић поручио је да је Нова банка израсла у респектабилну банку у БиХ и шире са више од 700 запослених и више од 200.000 клијената, што свака влада треба да подржи.

"Колико буде успјешна Нова банка, толико ће бити самостална и успјешна Република Српска", поручио је премијер.

Предсједник Владе рекао је да је за сваку похвалу и поштовање то што се на финансијском тржишту на којем су присутне све европске банке, Нова банка током 20 година рада изборила на позицију на којој се налази.

"Нова банка Бањалука наша је домаћа банка са капиталом из Републике Српске и понаша се као друштвено одговорна банка и има изузетну сарадњу са нашим предузећима и јавним установама. Више од 50 одсто инвестиција које су пласиране путем Инвестиционо-развојне банке, пласирано је посредством Нове банке", нагласио је предсједник Владе.

Премијер Вишковић је изразио наду да ће успјешена сарадња са овом банком бити настављена и у будућности.

"Надам се да ћемо успјети заједно да финансирамо и пројекте које планирају да раде нека наша јавна предузећа под покровитељством Владе Републике Српске", додао је премијер Вишковић.

Предсједник Управе Нове банке Срђан Кондић рекао је да је 20 година значајан јубилеј за финансијску институцију у домаћем власништву.

"Успјели смо се изборити да од мале локалне банке дођемо до позиције тржишног лидера у Републици Српској и БиХ. Нова банка је доказ да можемо направити нешто наше и да то може бити најбоље", истакао је Кондић.

Према његовим ријечима, за девет мјесеци ове године резултати банке су позитивни и у порасту, актива је прешла двије милијарде КМ, кредитни потрфолио износи више од милијарду КМ, а депозит 1,6 милијарди КМ.

"Нето добит је већа 10 одсто него у истом периоду прошле године што нам даје охрабрење да ће Нова банка и у будућности наставити тренд финансијског напредовања. Ширимо пословну мрежу, отварамо пословнице гђе је потребно и улажемо у дигитализацију да бисмо нашим клијентима учини производе доступнијим, бржим и јефтинијим", додао је Кондић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.