Sign In

Одржана 34. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

Републички штаб за ванредне ситуације разматрао је данас, на 34. сједници, одржаној путем видео линка, Информацију о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о престанку примјене закључака, којим се ван снаге стављају Закључак о уступању просторија основних и средњих школа и ђачких домова број 09-8/20 од 26.03.2020. године и Закључак о обавезној полицијској пратњи лица која улазе у Републику Српску број 12-4/20 од 31.03.2020. године.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о обиљежавању историјских догађаја за вријеме ванредног стања.

„Страдање припадника ЈНА у Тузли-Тузланска колона", биће обиљежено 15. маја 2020.године, код Спомен костурнице на гробљу Пучиле у Бијељини, полагањем вијенца и цвијећа, уз присуство минималног броја представника институција Републике Српске, представника Града Бијељина и представника невладиних организација и удружења од јавног интереса проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске (без присуства грађана).

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о расподјели медицинских маски донираних од стране Малезије.

Републички штаб за ванредне ситуације сагласан је са Информацијом о прерасподјели медицинских маски из донације Малезије, коју је на основу сагледаног стања и потреба сачинила Републичка управа цивилне заштите Републике Српске.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је Закључак о допуни Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести COVID-19 Републичке управе за инспекцијске послове у Републици Српској.

Допуна Закључка односи се на то да, за лице које пријави да ће боравити у Републици Српској краће од 14 дана, републички инспектор доноси рјешење о стављању у изолацију у кућној средини на пријављени број дана.

Лице којем је донесено рјешење по овом основу обавезно је да се пријави надлежној хигијенско-епидемиолошкој служби у мјесту боравка у року 24 часа од уласка у Републику Српску, а надлежној комуналној полицији прије напуштања мјеста боравка.

НАПОМЕНА: Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на Порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти", https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.