Sign In

Одржана 35. сједница Републичког штаба за ванредне ситуације

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одржао је данас 35. сједницу путем видео линка, на којој је донио је закључак којим се укида забрана кретања лицима старијим од 65 година на територији Републике Српске.


Министар просвјете и културе Наталија Тривић је рекла да овај закључак ступа на снагу даном доношења, истичући да лица старија од 65 могу слободно да се крећу и да се укида забрана њиховог кретања, уз поштовање полицијског часа.

Министар просвјете и културе је нагласила да је Републички штаб донио закључак којим се забрањује организовање матурских вечери у основним и средњим школама због појаве болести изазване вирусом корона и због опасности за здравље ученика.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске данас донијела двије наредбе о измјени школског календара у основним и средњим школама за школску 2020/2021. годину, а које се конкретно односе на завршетак школске године.

Министар Тривић је рекла да се настава у основним школама у другом полугодишту завршава у петак, 12. јуна, а за ученике завршног разреда основне школе у петак, 29. маја.

Министар је рекла да се настава у другом полугодишту за ученике четвртог разреда Гимназије и вјерских школа завршава у сриједу, 20. маја, а за ученике првог, другог и трећег разреда Гимназије и вјерских школа завршава се у сриједу, 17. јуна.

Настава за ученике трећег разреда трогодишње и четвртог разреда четворогодишњег образовања у средњим стручним и техничким школама настава завршава се у сриједу, 20. маја.

Настава за ученике првог и другог разреда трогодишње, те првог, другог и трећег разреда четворогодишњег образовања у стручним и техничким школама завршава се у сриједу, 17. јуна.

Настава за ученике четвртог разреда умјетничких школа завршава се у сриједу, 27. маја, а за ученике првог, другог и трећег разреда умјетничких школа завршава се у сриједу, 10. јуна.

Министар просвјете и културе Наталија Тривић је рекла да је на интернет страници Министарства постављена апликација за ученике који имају обавезу према наставном процесу у средњим школама ван граница Републике Српске, а ради провођења бесплатног тестирања које је у надлежности Републике Српске.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.