Sign In

Предсједница Цвијановић присуствовала свечаној академији поводом 40 година рада Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци

Објављено:

​​​​​Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствовала је данас, у Бањалуци, свечаној академији поводом 40 година постојања и рада Медицинског факултета Универзитета Бањалука.

Предсједница Цвијановић нагласила је да је за Српску од изузетног значаја што има престижан Медицински факултет.

"Свих ових година Медицински факултет Универзитета у Бањалуци успио је да се носи са различитим изазовима, али и да изњедри кадар који је данас цијењен. Влада Републике Српске је доносила добре прописе који се тичу здравственог система, а и много је урађено на побољшању инфраструктуре", рекла је предсједница Цвијановић. 

Она је навела да се радило и на квалитетном образовању кадра, за шта је заслужан Медицински факултет. 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је Медицински факултет Универзитета у Бањалуци има најзначајнији допринос угледу овог универзитета, као и све претпоставке за напредак јачање.

"Ова угледна установа има све претпоставке за ширење и јачање. Намјера нам је да на локацији Универзитетско-клиничког центра Републике Српске изградимо просторије Медицинског факултета", рекао је предсједник Додик.

Свечаној академији су присуствовали представници медицинских факултета из земаља бивше Југославије, министри у Влади Српске, званице из јавног и друштвеног живота.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.