Sign In

Предсједник Вишковић присуствовао свечаном обиљежавању 44. годишњице постојања Правног факултета Универзитета у Бањој Луци

Објављено:

​​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић присуствовао је данас, у Бањалуци, свечаном обиљежавању 44. годишњице постојања Правног факултета Универзитета у Бањој Луци.

Премијер Вишковић истакао је у свом обраћању да је данас велики дан не само за Бањалуку и њен Правни факултет, него и за цијелу Републику Српску, те упутио искрене честитке декану, наставном особљу и запосленима, као и садашњим и бившим студентима Правног факултета.

„Правни факултет је једна од најстаријих високошколских установа у Републици Српској, мјесто на којем су се деценијама уназад школовали наши најбољи кадрови. Данас ова установа служи као примјер предводника научне мисли и позитивних процеса, генератор знања и напретка Републике Српске", рекао је премијер Вишковић.

Он је истакао да Правни факултет у Бањој Луци има велики значај у образовном систему Републике Српске, али и у много ширем друштвеном оквиру, те да су многи угледни грађани, врсни професионалци у области правосуђа, своја звања стекли управо у овој установи.

Премијер Вишковић упутио је јасну поруку дипломцима и студентима права да су за њих врата институције Републике Српске отворена.

„Ваш труд и залагање неће проћи незапажено. Највеће богатство нације представљате ви. Ви сте наш највећи ресурс", нагласио је премијер Вишковић.

Према његовим ријечима, Влада Републике Српске, у протеклом периоду показала је да је њен стратешки приоритет улагање у модернизацију и развој образовања, те да ће тим путем наставити.

„Наставићемо да улажемо у наше кадрове, омогућићемо вам да имате достојанствене услове за рад, да учите и развијате свој пуни капацитет. Ваши професори, врсни правни стручњаци, су ту да вас на том путу воде", истакао је предсједник Владе Републике Српске.

Он је поручио да је у 21. вијеку потребно организовати наставу тако да се постигну циљеви модерног образовања које ће омогућити пуни радни допринос.

"Ипак, оно што се никада неће промијенити, то је улога права у држави и друштву - владавина права као темељ сваког демократског друштва и независно правосуђе као темељ модерне државе. Зато увијек, и прије свега, будите професионалци у свом послу, будите добри људи и патриоте", рекао је премијер Вишковић.

Он је поручио да је јака Република Српска „императив и гарант нашег опстанка".

„Наш заједнички циљ је поштивање Устава и владавине права, социјална солидарност, поштивање разлика и национална самосвјесност и понос", нагласио је премијер Вишковић.

Предсједник Владе Републике Српске истакао је да је одбрана националних интереса, наших уставних капацитета и надлежности, дужност и обавеза.

Он је додао да приоритет остаје очување институционалне стабилности и економска самоодрживост.

„Поручујем вам да истрајете на свом путу, да увијек тежите да постижете више и да не посустајете. Сваки ваш успјех је понос и успјех за цијелу Републику", рекао је премијер Вишковић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.