Sign In

Делегација Владе Републике Српске на обиљежавању 9. маја - Дана побједе над фашизмом

Објављено:

​​Делегација Владе Републике Српске, коју су чинили потпредсједник Владе Републике Српске и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, потпредсједник Владе Републике Српске и министар правде Антон Касиповић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић, министар породице, омладине и спорта Соња Давидовић и министар трговине и туризма Драгица Ковач, присуствовала је данас, у Бањалуци, обиљежавању 9. маја – Дана побједе над фашизмом.


Делегација Владе учествовала је у маршу „Бесмртног пука“, након чега су положени вијенци на споменик жртвама фашизма на Тргу палих бораца НОР-а.

Предсједник Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић рекао је да је српски нард дао огроман допринос у сламању фашизма.

“Наша је велика обаваза да обиљежавамо овај дан. По трећи пут смо у Бањалуци организовали марш „Бесмртног пука“, јер желимо да се присјетимо наших храбрих предака који су сломили фашизам, те да покажемо да смо истрајни и на њиховом путу борбе против фашизма и да нећемо дозволити да се такво зло икада понови“, поручио је министар Милуновић.

Вијенце су положили и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне Скупштине Републике Српсе Недељко Чубриловић, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић, те делегације Вијећа народа и СУБНОР-а, као и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов, генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Владимир Николић и други.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.